dinsdag 24 februari 2009

Wikimania... wikken en wegen

Best interessant al die informatie over wiki's. In de cursus van de Bibliotheekschool te Gent (Digitaal Inlichtingenwerk) heb ik met een andere cursist achtergrond informatie gezocht voor de andere cursisten over Wiki's. Er is erg veel informatie beschikbaar, maar het wordt pas echt eigen als je ermee aan de slag gaat.
Ik heb al eerder een site gevonden die gratis plaats biedt voor wiki's binnen het onderwijs PBWiki. Ik ben meteen erin gesprongen en heb een wiki gemaakt voor een vrijwilligersproject waarin ik betrokken ben als trainer (http://trainingbbintern.pbwiki.com/). Ik heb het een gesloten wiki gemaakt omdat de content nog in ontwikkeling is. Ook zijn de mede-trainers nog niet zo actief in het toevoegen van informatie. Dit is meteen een nadeel voor een wiki... als jij alleen de initiator en de motor bent, dan is er een risico dat je vliegtuig niet van de opstijgbaan komt. Maar wat niet is kan komen!
Voor 23dingen heb ik een andere wiki gemaakt (http://media4all.pbwiki.com/FrontPage). Ik zou deze wiki willen inzetten om allerlei zaken met betrekking tot onze mediatheek te bevorderen... of het mediatheekbeleid of mediawijsheid is of misschien een lijst van boekentips en -recensies, waaraan zowel leraren als leerlingen een bijdragen kunnen leveren.

Het geheim van een web 2.0 houding is dat je beseft dat jij niet alleen bent in het informatielandschap en dat informatie is van en voor iedereen. Laten we onze angst maar varen ten bate van groei en vooruitgang!

1 opmerking:

  1. Het raamwerk is er, nu de invulling nog. Het staat of valt inderdaad met de bijdrage van...... (niet alleen, van zoals je dat zo mooi zegt, de initiator en de motor). Suc6

    Henri

    BeantwoordenVerwijderen