dinsdag 24 maart 2009

1000 en 1 dingen...

Soms lijkt het alsof de cursus 23dingen eigenlijk veel meer dan 23 dingen heeft. Vroeger was er een kinderprogramma op NL3 die 'Tante Tingeling en de duizend deuren huis' heette en eigenlijk vind ik de dingen van web 2.0 dat ik ontdek en toepas een beetje lijken op het huis van Tante Tingeling. Ieder ding is een soort deur naar een kamer vol met ongekende mogelijkheden. Voordat je het weet, ben je al drie deuren verder!

Ik ben bezig geweest met een wiki, en dit ding vind ik een geweldige vondst. Ik had al eentje gemaakt, maar ik doe daar nog te weinig ermee. Deze wiki http://media4all.pbwiki.com heeft meer verbindingen met mijn werk als mediathecaris en hopelijk werkt het als een stimulans naar mijn collega mediathecarissen.
Ik zou het heel leuk vinden als leerlingen erbij betrokken zouden zijn, met name over lezen van boeken en andere digitale toepassingen voor onze collectie. Ik kan onmogelijk in m'n eentje alle ontwikkelingen bijhouden. En alhoewel ik graag veel boeken lees.... ik kan ze onmogelijk allemaal zelf lezen:)

1 opmerking:

  1. Het internet biedt zo ontzettend veel mogelijkheden dat jou vergelijking met 'Tante Tingeling en het duizend deuren huis' wel opgaat. Het kost ook geen enkele moeite om er te verdwalen.
    Wat je Wiki betreft, ik vind hem er goed uitzien, en inderdaad het is zeker niet de bedoeling deze alleen te vullen. Er staat je dus nog wel een taak te wachten als aanmoediger van collega's voor het vullen van de Wiki. Succes ermee.

    Henri

    BeantwoordenVerwijderen