vrijdag 24 april 2009

A dinosaur or a phoenix...

Gisteren een geweldige conferentie meegemaakt... UGameULearn 2009 in Delft. Keynote sprekers Helen Blowers , de ontwikkelaar van 23 Things, en Father Roderick ,een katholieke priester in het bisdom Utrecht, waren de absolute toppers wat mij betreft!
De kern van wat ze beiden brachten was dat wij, media- en bibliothecarissen, zelf voortrekkers zouden moeten zijn op het gebied van het toepassen van nieuwe technologiƫn in de dienstverlening naar onze klanten. De presentatie 'Finding the Phoenix' is de moeite waard om te bekijken.

We moeten echt in beweging komen anders dreigen we een nieuw soort dinosaurus te worden, versteend in een verouderd instituut, in plaats van een fenix te worden die opstijgt en vooruit vliegt en anderen voor gaat in het zinvol gebruik van alle mogelijkheden in een nieuw informatietijdperk.
Vlieg je mee?

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je Helen Blowers nu ook in het echt ontmoet hebt.

    Henri

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was echt de moeite waard. Ik had gevraagd of ik vanuit school er naar toe mocht, maar ze vonden het niet zo zinvol. Ik ben echt blij dat ik geweest ben, zeker voor de trends en ontwikkelingen. Het was heel inspirerend.

    BeantwoordenVerwijderen