dinsdag 7 april 2009

Podcasts and more.. so much to listen to and so little time!

Ding 15

Ik heb even wat rond gekeken bij Gespod en onder educatie een link naar de talen gevolgd. Ik heb een rss feed gemaakt voor een podcast met lessen om Italians te leren. Mijn oudste dochter woont in Noord-Itali√ę en ik ga daar graag naar toe voor vakantie. Zij spreekt vloeiend Italiaans, maar ik zou zo graag wat meer zelf kunnen spreken. Het komt er niet van om een cursus te volgen (moet eerst 23dingen afmaken:) - maar met deze geluidsfragmenten kan ik vooral luisteren naar de uitspraak en wat oefenen. Ze zien er aardig gestructereerd uit.

Ik weet dat er heel veel informatie beschikbaar is als geluids-en videoformats voor instructie. Ik zou ook kunnen voorstellen dat we op school bepaalde lezingen (verg. met colleges op de universiteit) beschikbaar kunnen stellen als podcasts voor leerlingen die absent waren of langdurig ziek thuis of in het ziekenhuis liggen. Er was een discussie gisteren met onze directie over een knelpunt m.b.t. proefjes voor scheikunde en natuurkunde. We hebben even gefilosofeerd over een soort vodcasts maken die afgespeeld kunnen worden in een leslokaal (hoeft niet een laboratorium te zijn) met een digitale smartboard als theoretische instructie. Als er niet genoeg lokalen beschikbaar zijn voor proefjes voor de hele klas, zouden sommigen ze kunnen uitvoeren (of een docent of toa) en de rest van de klas kan meekijken (live eventueel)in een ander lokaal.

Ook onze leescafé zouden we kunnen opnemen en daarna beschikbaar stellen voor leerlingen of hele klassen die meer informatie willen weten over een auteur en de boeken. De VPRO heeft ook een interessante programma die als podcast beschikbaar is over boeken en auteurs. We hoeven tegenwoordig niet overal naartoe te gaan om iets mee te maken. Bij sommige grote evenementen worden live beelden uitgezonden via sateliet waarvoor je van te voren ervoor kunt registreren... dan maak je het ook nogeens live mee.
De mogelijkheden zijn ongekend!

1 opmerking:

  1. Hele mooie ideeen en absoluut bruikbaar. Wou dat er in mijn schooljaren al zoiets bestond.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen