maandag 13 april 2009

“Without music, life would be a mistake"

Ding 20
De titel voor dit bericht is een citaat van Nietzsche die ik in een lijstje heb op de piano in de woonkamer. Gezien hoeveel ik en mijn gezin met muziek bezig zijn, zou dit ook een levensspreuk van ons gezin kunnen zijn. Ik zing in een band die 'Kaleidoscope' heet. Mijn kinderen en/of hun partners zijn professioneel of als hobby met muziek of de music business bezig. Dus is dit ding wel een blijvertje voor mij.
Ik heb een enorm collectie LP's(wwarvoor ik geen platenspeler meer hebt), maar ook heel veel CD's. Ik ben begonnen de wereld van de MP3's te verkennen en te gebruiken, naast wat ik al op ging zoeken via YouTube en MySpace. Een geweldige band, Lacuna Coil, (mijn oudste dochter heeft jaren een relatie gehad met de gitarist van deze band) heeft via MySpace een aanbod met hele tracks en CD's die zo te beluisteren zijn.
Last.fm


Ik heb hier een account aangemaakt en verschillende bands die ik leuk vind opgezocht. Je krijgt meteen suggesties voor bands die erop lijken of die de band die je geselecteerd heb als tip meegeven binnen hun 'radio'. Ik heb een aantal aan mijn 'library' toegevoegd. Echt geweldig! En de verscheidenheid aan stijlen en genres maakt deze site inderdaad heel bruikbaar als online bron.
Het feit dat er zoveel muziek van topartiesten nu gewoon beschikbaar is, maakt het veel bruikbaarder voor een school om een site als Last.fm in te zetten als bron. Vroeger kochten we CD's voor de collectie. Nu moet je alleen zorgen dat bepaalde sites niet worden geblokkeerd door systeembeheer zodat verschillende bronnen gewoon toegangelijk zijn.
Omdat ik weet dat dit maar een begin is voor mij, heb ik ook iTunes gedownload op mijn computer voor gebruik in de nabije toekomst.

1 opmerking:

  1. Jep ben zelf ook enorm fan van dit programma last.fm. Via zoeken.bibliotheek.be is een goed voorbeeld van hoe last.fm in aquabrowser kan worden opgenomen.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen